Duo rolgordijn voor in de woonkamer en slaapkamer

De functie van duo rolgordijnen kan verschillen in woon- en slaapkamer

Een duo rolgordijn is een erg functionele raamdecoratie.  Je kunt het namelijk gebruiken als vitrage maar ook als overgordijn.  Omdat de stof afwisselend uit dichte en transparante stroken bestaat en die in twee lagen voor elkaar hangt, kun je met de bediening deze voor elkaar door schuiven. zó zet je het duo rolgordijn open of dicht.

 Foto van www.duorolgordijn.eu

Je kunt op deze manier heel gemakkelijk de zon buiten houden, de doorkijk van binnen naar buiten regelen, of juist de inkijk van buiten naar binnen beperken en zo optimaal genieten van je privacy.

Verduisterende duo rolgordijnen voor de slaapkamer

Voor de slaapkamer kan het erg prettig zijn om het goed donker te kunnen maken.  Een verduisterend duo rolgordijn is nooit 100% verduisterend omdat er nog een kleine ruimte zit tussen de twee lagen stof waar af en toe een beetje licht door kan vallen. Je kunt het echter toch behoorlijk laten schemeren. Stel nou dat je onregelmatige diensten hebt, dan is het wel zo prettig dat je het overdag ook een stuk donkerder kan maken. Het komt je conditie ten goede. Er zijn tegenwoordig ook duo rolgordijnen met brede verduisterende stroken.  Die overlappen elkaar méér waardoor ze ook minder licht doorlaten. Neem dit in je overweging mee, als je ooit een duorolgordijn gaat kopen.

Waar moet een duo rolgordijn voor de woonkamer aan voldoen?

Of een duo rolgordijn verduisterend is, maakt in de regel voor gebruik in de huiskamer niet zoveel uit.  Er mag hier namelijk best wat lichtinval zijn.  Als de zon maar goed buiten gehouden kan worden en de privacy optimaal geregeld kan worden of er goed T.V. kan worden gekeken, dan is het gordijn bij uitstek geschikt voor de woonkamer. Er is anno 2018 zeer veel keuze in stoffen, kleuren en patronen zodat je altijd wel vindt wat bij je interieur past.