Inbraak! De gelegenheidsdief gaat voorbij als er camerabewaking is.

Camerabewaking is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken.

Steeds meer particulieren schaffen beveiligingscamera’s aan ter beveiliging van hun huis. Dit heeft meerdere oorzaken zoals de sterk gedaalde prijzen voor een beveiligingscamera, maar ook doordat de politie steeds minder inbrekers opspoort. Mijn heeft te weinig mensen. Ook schuwen inbrekers er niet meer voor om op klaarlichte dag in te breken.

Welke beveiliginscamera’s zijn goed?

Voorheen duidde men de kwaliteit aan in beeldlijnen en waren dit maar 420 lijnen, een grof gerasterd beeld dus.  Herkennen van personen was met name in de avond moeilijk, terwijl je eigenlijk dan juist een goed resultaat nodig hebt. We spraken met Ely, onderneemster in het veld en zij legt uit dat je toch minimaal 720 lijnen of 1080 x 720 pixels nodig hebt als het bereik binnen 5 meter ligt. Wil je verder iemand goed kunnen herkennen, dan zul je meer pixels nodig hebben of in kunnen zomen. Een beveiligingscamera wordt steeds slimmer en je hebt ze al met gezichtsherkenning.

Advies

Bekijk eerst welk gebied je wilt bestrijken en pas daar dus het aantal pixels op aan. Wil je een groot terrein in de gaten houden, kies dan voor een zoom camera met auto patrol. De camera scant dan de omgeving af.

 Bron: beveiligingscameras.nl

Zijn er meerdere hoeken of bijvoorbeeld de voorzijde en achterzijde van de woning, kies dan voor een beveiligingscamera set met een opname apparaat. Die zijn er met 4 camera’s al vanaf 250 euro.

Starlight

Een nieuwe techniek behelst starlight.  Deze camera’s zijn zó lichtgevoelig dat ze in het donker perfect zien en zelfs kleur kunnen weergeven bij een gewone buitenlamp. Het beeld is scherp en je kunt een starlight camera ook achter je raam plaatsen. Bij infra rood kan dit niet omdat het weerspiegelt in het glas. Een ander groot voordeel van starlight ten opzichte van infra rood is het onderhoud. je hoeft het glas voor de lens veel minder vaak te reinigen. Het trekt veel minder insecten aan. Dat is mooi meegenomen, nietwaar.