Rolgordijnen houden de sterke mei zon buiten

De dagen gaan weer lengen. Tijd om de zon buiten te houden met een rolgordijn.

We hebben in april al enkele bijzonder mooie dagen gehad met maar liefst een uitschieter van 28 graden.  Je merkt dan dat de zon behoorlijk is geklommen en een hoge zonkracht heeft.  Ga bijvoorbeeld niet langer dan 15 minuten in de zon om verbranding van je huid te voorkomen.  Maar hoe doe je dat binnen.  De zon brand natuurlijk ook op het raam. En dat is lastig voor je meubels, houten vloer of tijdens TV kijken. Daarom is het tijd om de mogelijkheden van rolgordijnen eens de revue te laten passeren.

Soorten rolgordijnen

Rolgordijnen zijn er tegenwoordig in heel veel uitvoeringen. De belangrijkste keuze mogelijkheden waaruit je kunt kiezen zijn:

Transparante rolgordijnen

Deze hebben de functie van vitrage. Ze zijn transparant en je kan er door naar buiten kijken. Het licht komt  heel mooi diffuus binnen.  Tegen de zon zijn transparante rolgordijnen geen optie.  Dan moeten ze dichter zijn.

Semi transparantie rolgordijnen

Dit rolgordijn type laat wel nog wat licht door maar is met name voor woonvertrekken een prima keuze.  Lichte kleuren laten wel licht binnen maar houden de warmte én de zon goed buiten.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor de slaapkamer.  Van Mei tot september is het vroeg en lang licht. Werk je in de nacht dan ben je met een verduisterend rolgordijn goed uit.  Je kunt de slaapkamer dan donker maken als je overdag slaapt. Let er bij donkere kleuren op dat deze veel warmte opnemen.  Houdt je van een donkere kleur aan de binnenkant,  kies dan een stof met een witte achterzijde.  Dan blijft het lekker koel binnen.

Design rolgordijnen

Dit is iets nieuws.  Het rolgordijn bestaat uit meerdere stoffen. Zo kun je hele mooie combinaties maken zoals op onderstaande foto.

Door mooie overgangen maken en deze te scheiden door aluminium baleinen wordt het rolgordijn een sieraad voor je raam en heb je iets dat een ander niet heeft.  En dat is best wel eens leuk toch.  Interesse?  We vonden dit rolgordijn in de webwinkel van rolgordijnen.eu . Zo kun je bijvoorbeeld semi transparante en transparante vlakken combineren, of er een strook stof van een duo rolgordijn tussen laten maken.  De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd en jij hebt het voor het zeggen.