Bijpraten over duo rolgordijnen

Nieuwe mogelijkheden in duo rolgordijnen

We hebben er eerder al over geschreven; Duo rolgordijnen.  Waarom nu dan weer? Nou, er zijn toch wel enkele ontwikkelingen gaande die voor menigeen interessant zijn. Iedereen kent natuurlijk de traditionele duo rolgordijnen met gewone stoffen die overal te verkrijgen zijn.  Maar er is méér. Dat vertellen we je in dit artikel.

Brede duo rolgordijnen

 Foto: duorolgordijnen.eu

Vroeger bedroeg de maximale breedte 220 cm. Dit is de laatste jaren door verbeterde weef technieken opgelopen tot 280 cm.  In mei komt er alweer een collectie aan waarin je een duo rolgordijn op maat tot 320 cm breed kunt laten maken.  Deze breedte vergt veel vakkennis om het gordijn te bouwen. Nederlandse en Belgische huizen hebben soms heel grote ramen waarbij er geen stijlen in het glas aanwezig zijn.  De bezitters van deze ramen waren dus niet in de gelegenheid om duo rolgordijnen voor het raam te hangen, óf het moest in twee stukken met een onbedekt stuk raam. Dat is natuurlijk erg jammer en het ziet bovendien niet erg mooi uit. Nu kan men tot 320 cm breed gaan en dat scheelt maar liefst 40 cm.

Duo rolgordijn met hout structuur.

 Foto: hewo.nl

Je ziet het overal om je heen.  Hout is hot en met name de vintage uitstraling geniet veel populariteit.  Met name kleur nuances lijkend op oude verfresten doen het goed.Een van de eerste ontwerpers in deze stijl was Piet Hein Eek . Als je zijn toonzaal in Eindhoven bezoekt valt het meteen op.  Piet heeft een enorme voorliefde voor vintage en dat zie je in zijn inspiratie overal terug.  De hout structuur in duo rolgordijnen is dus eigenlijk een logische stap om deze trend te volgen. Het mooie van deze nieuwe hout structuren is dat ze eveneens in de grote breedte tot 300 cm leverbaar zijn. De stoffen zijn overigens ook los te bestellen zodat je je bestaande duo rolgordijnen een tweede leven kunt geven.