Moderne raamdecoratie: wat is er in 2018 allemaal verkrijgbaar?

Wat is moderne raamdecoratie?

Ik zal niet de eerste zijn die zich dit afvraagt. Laten we de woorden ‘moderne raamdecoratie’ even uit elkaar halen. Modern staat voor heel veel begrippen zoals hedendaags, van onze tijd, de nieuwste smaak, enz.  Wil je méér uitleg, kijk dan hier . Dan het woord ‘raamdecoratie’. Wist je dat hier geen kant en klare definities van op internet te vinden zijn.  Tijd om daar even bij stil te staan.  Raamdecoratie is naast een afscherming voor het raam, bekleding om je raam te decoreren, een mooiere uitstraling te geven.

Hoe wordt modern dan begrepen door de hedendaagse consument? Deze heeft het volgende beeld van ‘modern’;  eigentijds, strak, laatste mode. Als je spreekt van een modern interieur dan wordt hieronder een strakke en minimalistische inrichting verstaan.  Als je kijkt op hoe huizen tegenwoordig ingericht zijn ( een goede graadmeter is funda.nl) dan zie je dat huizen ondanks de gekozen stijl minder druk ingericht worden. Ruimtelijkheid is het credo van 2108. Verkoop stylisten verdienen goed geld want ze zijn bijna standaard geworden bij de verkoop van een huis.

Welke raamdecoratie past in een hedendaagse inrichting?

Als je van strak houdt, dan heb je veel te kiezen. Strak is niet per definitie minder sfeervol.  Een goed voorbeeld is de hedendaagse hype; houten jaloezieën.  Deze zijn modern en heel sfeervol. Het hout kan zó bewerkt zijn dat de structuur optimaal tot zijn recht komt en niet alleen zichtbaar is, maar zelfs voelbaar. Door te kiezen voor ladderband ( een verticale strook die over de jaloezie loopt) wordt deze veel minder ruimtelijk kan er veel meer sfeer ontstaan.  Met ladderkoord houdt de jaloezie de ruimtelijkheid en past deze weer beter in een strakke inrichting.

Raamdivider

Strakke horizontale panelen welke bij uitstek geschikt zijn voor grote ramen. Als het om een strakke moderne raamdecoratie gaat, dan ligt hier een kans. De panelen hebben tot 280 cm tussenruimte geen hijskabels voor het raam. Dat komt de ruimtelijkheid ten goede.

Zoek je méér ideeën, want die zijn er, kijk dan eens hier voor raamdecoratie inspiratie.