Screen rolgordijnen voor binnen of buiten

Zijn screens voor buiten hetzelfde als voor binnen?

Screens zijn vooral bekend als rolgordijn aan de buitenzijde van het raam. Het is vaak een glasvezel versterkte stof die tegen regen en wind kan. Een screen houdt afhankelijk van de licht doorlaat de zon buiten en je kunt er toch nog een beetje door naar buiten kijken. Voordeel van een screen aan de buitenzijde is dat bij donkere kleuren de opgenomen warmte buiten word afgegeven en niet aan de binnenkant. Screen stof is best stijf en het wordt gebruikt op rol buizen van 6 tot 8 cm dik.  Deze buizen zitten in een metalen behuizing op metalen assen en worden meestal door middel van een draaistang bediening, band bediening of elektrisch bediend.

Afbeeldingsresultaat voor screen outside australia

Screendoek is erg stabiel. Daardoor blijft het goed strak en vormvast over grote oppervlakken. Belangrijk voor de levensduur voor buitenscreens is dat in afgerolde toestand bij wind geen raam onder het doek open staat.  Het doek kan dan uit de zij geleiding waaien en zal op termijn beschadigen.

Screen rolgordijnen voor binnen

De waarde voor een binnen screen wordt heel anders bepaald dan voor een gordijn aan de buitenzijde.  Binnen wordt het design en staat het synoniem voor strak en modern. Het voordeel van een rolgordijn uit polyscreen stof is dat deze gemakkelijk zijn te reinigen dan traditionele rolgordijnen. Je kan ze met water reiningen en dat is bij gewone stoffen niet mogelijk. Daarnaast zijn screens vaak in bredere maten verkrijgbaar en dat is mooi mee genomen. Omdat de stof doorschijnt, zou een eventuele lasnaat dan ook uit den boze zijn. Er zijn bedrijven welke screen rolgordijnen naadloos tot 300 cm breed leveren. Een goede fabrikant vindt je hier

Screen

Het mooie strakke effect van het doek heeft een hele ruimtelijke uitstraling en doet een ruimte dan ook groter lijken. Bovendien blijft omdat het stof licht doorlaat de ruimte lekker helder en licht. Wil je nog meer lezen over rolgordijnen, lees dan dit blog.