Roljaloezie Nieuws

De roljaloezie als ideale raambekleding

Met de introductie van roljaloezieën is het raamdecoratielandschap in de wereld aanzienlijk veranderd.  Was het in de jaren 70 het rolgordijn dat zijn intrede deed, werd rond de eeuwwisseling de roljaloezie geïntroduceerd. Het is een veelzijdige raambekleding welke de functie van transparante vitrages en dichte overgordijnen heeft overgenomen. Je kunt de jaloezie namelijk zowel als vitrage maar ook als overgordijn gebruiken. Dat scheelt ruimte in een kamer.

Roljaloezie keuken

Roljaloezieën zijn dus een soort rolgordijnen waarbij twee stoflagen langs elkaar heen bewegen. Daarbij is de stof welke in doorzichtige en ondoorzichtige banen is verdeeld waarbij de ene transparant en de ander is gemaakt van ondoorzichtig textiel. Door het het trekkoord te bewegen kunt u handmatig de het licht, inkijk en het decoratieve effect op uw woonkamer regelen. In principe past een roljaloezie bij veel verschillende interieurs; waarbij het niet uitmaakt of u een modern of klassiek interieur heeft. De roljaloeziestof wordt over het algemeen gemaakt van polyester.

Voordelen:

– Roljaloezieën verhogen het gevoel van privacy in huis omdat u zelf de inkijk en doorkijk kunt bepalen vanaf zowel de binnen als buitenzijde. De buuf kijkt dan niet meer binnen als u dat wilt.

– Regel zelf de lichtinval en sterkte in de kamer. Doordat een roljaloezie gebruik maakt van twee stoflagen is het erg eenvoudig om de lichtsterkte aan te passen.

– Het gebruikers gemak is erg hoog bij roljaloezieën, omdat u alle denkbare situaties zelf de baas bent. Let er op dat u een onder lat kiest die de koeken dicht tegen elkaar drukt.  Er kunnen dan nauwelijks insecten verstrikt raken tussen de stoffen. Dan hoeft u er slechts een doekje langs te halen en klaar is de schoonmaak.

Kant en klaar verpakt of op maat

Dit is eigenlijk appels met peren vergelijken.  Kant en klaar is zeker goedkoper, maar is ook gemaakt om vooral goedkoop te zijn. Een roljaloezie op maat kunt u hier helemaal naar eigen inzicht opbouwen. Het is een voorbeeld hoe mooi dit soort raamdecoratie kan zijn. Zoek je méér inspiratie, kijk dan ook eens bij Bongo Beach blog.