Rolgordijnen in Vlaanderen

Als je in Vlaanderen rolgordijnen op maat wilt laten maken, ben je meestal afhankelijk van buitenlandse firma’s.

Vlaanderen telt maar een handjevol producenten van raamdecoratie. Veel bedrijven die rolgordijnen maken zijn gevestigd in het buitenland. Er zijn aanbieders die zich voordoen als Nederlands bedrijf en dan koop je alsnog in China, Ierland, het oostblok en ga zo maar door. Dat is niet altijd even handig als er iets aan de maat van het rolgordijn niet klopt.  Het wordt service wordt immers niet overal even hoog gewaardeerd.

Rolgordijnopmaat.be

Rolgordijnopmaat.be

Sinds kort is er deze website. En Nee, ze zijn niet gevestigd in Vlaanderen, maar net 8 km over de grens bij Hamont-Achel in Weert.  Het bedrijf bestaat uit werknemers uit Nederland én België. Het is dan ook niets voor niets dat zij zich in Vlaanderen als een vis in het water voelen.  Het starten van een website voor de Vlaamse consument is dan ook niet vreemd. Begrijpend wat men wil, met korte lijnen en snelle service is passend bij de Vlaamse kopers van rolgordijnen. Vlamingen houden bijvoorbeeld veel meer van Domotica in huis dan Nederlanders. Ze kiezen vaker voor kwaliteit en zijn prijsbewust.

Welke rolgordijnen kiezen Vlamingen

Moderne woningen hebben grote en vaak ook nog een veel vensters. Rolgordijnen zijn hier ideaal voor. Het meest gekocht zijn de semi transparante rolgordijnen. Het stof laat met name in lichte kleuren licht door, maar is niet doorzichtig. Ideaal voor de Living dus. Daarna volgen de verduisterende rolgordijnen. De verduistering stof laat geen licht door. Deze wordt dan ook veel gekozen voor de slaapkamer van master tot kinderkamer. In de babykamer kan een verduisterend rolgordijn veel rust geven. De kleine slaapt overdag dan lekker door. Wil je een rolgordijn als glasgordijn gaan gebruiken, dan is een transparant rolgordijn ideaal. Je hebt overdag geen inkijk, maar kunt zelf wel naar buiten kijken je de kamer blijft heerlijk licht en helder. Je combineert dit meestal met een dicht rolgordijn of overgordijnen. Ook transparante rolgordijnen kun je op maat laten maken.  Bekijk bovengenoemde website eens en laat je inspireren.